Moeilijke vragen op een date. Hoe navigeer je die, zonder dat je helemaal in paniek raakt? Hoe kun je ze transformeren, zodat het je date juist meer diepgang geeft, in plaats van regelrechte afknappers?

Dat ene moment tijdens je date. Haar gezicht wordt serieus. Zeg…

“Heb je een geschiedenis van trauma of depressie?”

“Ben je wel eens verslaafd geweest?”

“Date je naast mij nog andere vrouwen?”

“Woon je bij je ouders?”

“Waarom heb je geen werk?”

“Wat is de reden van jouw echtscheiding?”

“Hoe is het uitgegaan tussen jou en je ex?”

“Wil jij kinderen?”

“Heb jij echt nog nooit een vriendin gehad?”

“Ben je nog maagd dan? Hoe kan dat nou?”

Auw! Alsof je betrapt wordt op het grote geheim van je leven. Of dat er een groot gapend gat in je CV zit en je moet op een sollicitatiegesprek uitleggen waarom dat is. Veel succes met overtuigen waarom jij toch echt degene bent die ze moeten aannemen…

PANIEKREACTIE
Dit soort vragen kunnen je totaal uit het veld slaan. Je hartslag gaat omhoog en het bloed kloppen in je keel. Handen gaan zweten en je weet absoluut niet meer wat je nou moet zeggen. Je klapt volledig dicht. Een gevoel van falen. Gefaald in deze date, maar ook in het leven.

Maar als je de juiste tools hebt om met dit soort vragen om te gaan, dan hoeft deze paniekreactie dus nooit meer plaats te vinden. In plaats daarvan kun je deze vragen echt verwelkomen en ze handig transformeren om meer diepgang in jullie interactie aan te brengen.

Hier zijn de do’s & don’ts die je moet weten zodra de lastige vragen tevoorschijn komen in je date.

DOE DEZE VIER DINGEN NIET:
DON’T 1: HAAR DE SCHULD GEVEN
Misschien is je eerste reactie balen dat zij zulke lastige vragen stelt. De date liep op rolletjes, niks aan het handje, totdat zij met die kritische kutvraag kwam. Waarom kan zij jou niet gewoon nemen zoals je bent, en moet je gelijk aan een soort test worden onderworpen?

Kun je haar ongelijk geven? Beter dat je op de eerste date al weet waar je aan toe bent, dan dat je pas na een paar maanden relatie achter iemands grote geheim komt. Knap lullig als je nieuwe vlam bijvoorbeeld opeens een suïcidale junkie blijkt te zijn, terwijl jij van niks wist.

Daarom: verwelkom de kritische vragen. Zie het als een teken van respect en dat zij jou serieus neemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *